Haberler

İçişleri Bakanlığı / Gazimağusa Kaymakamlığı'ndan son dakika haberler, haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

10 Eylül – 21 Eylül Tarihleri Arasında İlçe Sınırları İçerisinde Covid-19 İle İlgili Denetimler Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığı, İlçe Emniyet Kurulları eş zamanlı olmak üzere tüm ilçelerde Polis ve Belediye ekipleri ile koordineli olmak üzere ilçe sınırları içerisinde işyerlerini ve kitlesel yoğunluğun olduğu tüm yerlerde düzenli denetim başlatmıştır.


Bu kapsamda merkezde bulunan işyerlerinin yoğun olduğu İsmet İnönü Caddesindeki işyerleri, Suriçi bölgesindeki işyerleri, Maraş bölgesinde bulunan işyerleri ile kahvehaneler ile merkezde bulunan tüm bet ofisler ziyaret edilerek Covid-19 ile ilgili alınan tüm önlemlerin yerinde incelemesi yapılmış olup eksik hususların tesbiti yapılarak, bu eksikliklerin giderilmesi için bilgi verilmiştir.


Denetimlerde ekiplerin önemle üzerinde durdukları hususlar; sosyal mesafeye dikkat edilip edilmediği, maske takılması gereken işyerlerinde maske takılması ve çalışanların takması hususu, cafe ve restorantlarda tek kullanımlık ürünlerin tercih edilip edilmediği, yoğun olan mekânlarda girişte sıcaklık ölçerin mevcut olması, kayıt sisteminin yaygınlaştırılması gibi hususlar ekipler tarafından dikkat edilip, tüm uyarılar bu hususlar çerçevesinde yapılmıştır.


Kaymakamlığımız kırsal alanda bulunan yerleşim yerlerinde benzer denetimlerin yapılması için Geçitkale ve Akdoğan Bucağı'nda bölge Belediye Başkanları ve Karakol Amirlerine konu denetimler hakkında bilgi verilmiş ve benzer denetimlerin ivedilikle başlatılması için gerekli çalışmanın yapılması istenmiştir.


Kaymakamlığımız denetimleri ciddiye alıp, salgının yayılmasını önlemek için tehdit unsuru içeren ve riskli görünen işyerlerine ait denetimlerini aralıksız sürdürecektir.

 

 

İletişim

İlker Karter Caddesi
Gazimağusa / KKTC
Telefon : +90 392 366 5344
Faks      : +90 392 366 3807

 

Mesai

Pazartesi - Cuma 08.00-12.30 - 13.00-16.15
Perşembe 08.00-12.30 - 13.00-17.30
©2024 KKTC İçişleri Bakanlığı / Gazimağusa Kaymakamlığı