Haberler

İçişleri Bakanlığı / Gazimağusa Kaymakamlığı'ndan son dakika haberler, haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

İLÇEMİZDE KKTC'NİN 38. YILDÖNÜMÜ GURURLA KUTLANDI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 38. yıldönümü Gazimağusa’da düzenlenen törenlerle gururla kutlandı.


Zafer Anıtı’nda yer alan ilk tören protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilerek buradaki tören sona erdi.


İkinci tören ise İsmet İnönü Bulvarı, Lemar Alışveriş Merkezi önünde gerçekleşti. Yoğun bir katılımın olduğu gözlenen törende ilk olarak Kaymakamımız Kemal Serpal, Alay Komutanı ve Gazimağusa Belediye Başkanı vekili tören birlikleri ile halkın bayramı kutladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.


Gazimağusa Ticaret Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hakan Uçar konuşma yaparak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 38. yıldönümünün gururla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğu yaşandığını vurguladı. Daha sonra Gazimağusa Ticaret Lisesi öğrencisi Zeynep Ebrar Karayay, “Ulusal Marş” isimli şiiri okudu.4. Piyade Alay Komutanlığı Piyade Üsteğmen Sami Özbayrak konuşmasını yaparak, Kıbrıs Türk Halkının en kutsal hazinesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 38. yılldönümünün gururla kutlandığını ifade etti.15 Kasım tarihinin Kıbrıs Türkleri’nin Anavatan Türkiye ile mücadelesinin taçlandığı tarih oldugunu belirten Özbayrak, Mutlu Barış Harekatı’yla adaya barış geldiğine vurgu yaptı.


Konuşmanın ardından tören geçişi ile tören sona erdi. Törenin ardından Kapalı Maraş’ın ziyarete açılan bölümünde Mehteran Takımı’nın konseri yer aldı.

 

 

İletişim

İlker Karter Caddesi
Gazimağusa / KKTC
Telefon : +90 392 366 5344
Faks      : +90 392 366 3807

 

Mesai

Pazartesi - Cuma 08.00-12.30 - 13.00-16.15
Perşembe 08.00-12.30 - 13.00-17.30
©2024 KKTC İçişleri Bakanlığı / Gazimağusa Kaymakamlığı