Haberler

İçişleri Bakanlığı / Gazimağusa Kaymakamlığı'ndan son dakika haberler, haber içerikleri kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Milli Mücadele Yıllarında Şehit Edilen Beyarmudu Şehitleri İçin Anma Töreni Düzenlendi

Beyarmudu şehitleri bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katılımıyla gerçekleşen törenle anıldı.


Beyarmudu şehitleri için anıt önünde düzenlenen anma törenine, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yanı sıra Gazimağusa Kaymakamı Kemal Serpal, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Milletvekili Zorlu Töre ve şehit yakınları katıldı.


Tören, protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Ardından 3 el Saygı atışı yapılarak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.


Törende Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşma yaparak Beyarmudu Belediyesi’ne teşekkür etti, milli mücadele yıllarında şehit olan 6 Beyarmudu şehidinin anısına yapılan anıtın, verilen mücadele ve şehitlerin anısına çok büyük anlam ifade ettiğini belirtti ve tüm şehitlere rahmet dileyerek “Şehitlerimizi unutmadık unutmayacağız” diyerek günün anlam ve önemine dikkat çekti.


Tören, din görevlisinin şehitler için dua okumasıyla son buldu.

 

İletişim

İlker Karter Caddesi
Gazimağusa / KKTC
Telefon : +90 392 366 5344
Faks      : +90 392 366 3807

 

Mesai

Pazartesi - Cuma 08.00-12.30 - 13.00-16.15
Perşembe 08.00-12.30 - 13.00-17.30
©2024 KKTC İçişleri Bakanlığı / Gazimağusa Kaymakamlığı